Dagsprogrammer, nye navne og ny grafik

Selvom vi langt fra er færdige med at offentliggøre navne til dette års festival, er det store program-puslespil endelig ved at gå op. Vi kan derfor, som en lille påskegave, afsløre dagsprogrammerne, som de ser ud indtil videre:

NY GRAFIK

De hurtige har nok allerede spottet festivalens nye grafik og grafiker Louise Haugaard Borges er kvinden bag. Til grafikken har Louise hentet inspiration i Gisselfeld Klosters daglige funktioner som landbrug og skovbrug, og så naturligvis den danske sommer, når den er allerbedst.

JESPER WUNG-SUNG

Forfatter Jesper Wung-Sung udgav tidligere på måneden romanen Hans Christian.

Så blev jeg født! Det gør han. Hans Christian Andersen – og resten er historie. Historien om en sær, ranglet dreng, der vokser op i Odenses fattigkvarter. Et oplagt offer, der alligevel ikke kan lade være med synge og råbe højt, og som i Jesper Wung-Sungs roman Hans Christian selv har grebet ordet. Wung-Sung fortæller om arbejdet med romanen, der har et næsten 30-årigt tilløb, og som rummer mere end 500 henvisninger og hilsner til H.C. Andersens forfatterskab, idet den giver den unge Hans Christian en ny, men genkendelig stemme mere end 200 år efter hans fødsel.

NANA RASHID

Nana Rashid vandt prisen Årets nye Jazznavn ved DMA Jazz 2023.

Med et nyt take på det klassiske jazzgreb synger Nana Rashid sig ind i samtidens dilemmaer i et på én gang intenst og beroligende univers. Sangene er fulde af nattetimernes melankoli og eftertænksomhed, og musikken fremføres med en rå oprigtighed i historier om at høre til og finde sin plads i verden. Lyden af Nana Rashid skiller sig ud på den danske jazzscene med en uortodoks vinderkombination af intens Nina Simone-arv omgivet af en sval nordisk tone. Anmeldere har beskrevet hende som et bevis på, at der stadig kan findes store og uopdagede talenter i jazzen – en sanger med en sjælden stemme og med en tilgang til musikken, der er både nøgen, sårbar og stærk.

MICHAEL SCHØT

Michael Schøt er komiker med politisk satire som omdrejningspunkt. En nysgerrig, samfundsrelevant ”fingeren på pulsen”-komiker, som altid er aktuel i sin performance. Han havde sin debut i 1999 og har siden været en af de mest produktive komikere på standup-scenen. Han står blandt andet bag fire onemanshows, hvor det første kom i 2009. Dertil kommer en lang række shows med kolleger på kryds og tværs, og ikke mindst hans ugentlige NyUgesTale på nettet i Schøtministeriet, som i sommeren 2023 rundede hele 500 afsnit.

GOSS

Albumaktuelle Goss vender tilbage til Kultursalonerne Gisselfeld. Da Goss gæstede den allerførste udgave af Kultursalonerne Gisselfeld gav han og hans band, publikum en koncertoplevelse lidt udover det sædvanelige. De valgte nemlig at invitere hele publikum væk fra scenen og ned til voldgraven, hvor de færdiggjorde koncerten akustisk i vandkanten. Det skabte en nærmest magisk stemning mellem band og publikum. Når Goss vender tilbage til festivalen i år, tør vi godt love, at han har endnu mere magi med til publikum.

Goss har allerede opnået international anerkendelse siden sin EP Healthcare i 2017 og har haft udsolgte koncerter, europæisk supportturné for Mura Masa og optrådt på store festivaler som Roskilde og Corona Capitol i Mexico.

Forrige
Forrige

Overnatning på festivalen

Næste
Næste

ALLAN OLSEN, NAJA MARIE AIDT, RIGMOR m.fl.