Nye navne til Samtalescenen

2024 er blevet skudt godt i gang for Kultursalonerne Gisselfeld, der nu kan føje fire nye navne til årets program.

Indtil videre har vi holdt kortene tæt til kroppen, når det har drejet sig om hvem I kan opleve på festivalens Samtalescene til sommer. Journalist Anders Agger har indtil nu været eneste offentliggjorte navn, men nu er vi endelig klar til at offentliggøre yderligere fire navne.

Klimaformidleren Signe Wenneberg kommer “hjem” til Gisselfeld Salonerne til sommer! Hun er et “lokalt indslag” for hun er opvokset lige her i landskabet hvor salonerne finder sted. Og hun tager udgangspunkt i lokalområdet, når hun taler om sine yndlingsemner bæredygtighed, bygningskulturarv, biodiversitet, miljø og klima - for engagementet begyndte lige her. Signe Wenneberg er kendt som utrættelig mangeårig klimaaktivist, foredragsholder og formidler og har over 80.000 følgere på sin “grønne avis” på Instagram. 

Den prisvindende forfatter Mathilde Walter Clark udgav sidste år de to vidt læste bøger om dansk landbrug, essayet ’Hvordan man laver dyr’ og det genrebrydende værk, ’Det blinde øje’. ’Det blinde øje’ har netop vundet Weekendavisens Litteraturpris 2023.

Forfatter Theis Ørntoft beskæftiger sig med temaer som klimakrise og menneskets manglende forbindelse til naturen og hinanden. Hans nyeste roman slægtsromanen ’Jordisk’ fra 2023, høstede mange roser hos anmelderne, blandt andet seks hjerter hos Politiken og fem stjerner hos Berlingske.

Journalist og forfatter Rasmus Dalland har fokus på afstand og den manglende forbindelse til naturen. Han gæster Kultursalonerne Gisselfeld med bogen ’Jordbundet’, der er en rejsefortælling som undersøger hvor landbruget står lige nu. Men ved vi egentlig, hvad vi taler om? Og hvordan oplever landmændene selv deres erhverv og den andel, de har i kriserne?

”De første offentliggørelser til Samtalescenen på årets festival er fire topaktuelle navne, der på hver deres vis italesætter og behandler forbindelsen mellem naturen, mennesket og det store fællesskab. Og det er jo Lige præcis det vi ønsker at sætte på dagsordenen på Kultursalonerne Gisselfeld. Mathilde Walter Clark har skrevet en af sidste års mest skelsættende og debatskabende udgivelser med ’Det Blinde Øje’ - Mathilde har netop modtaget Weekendavisens Litteraturpris 2023. Rasmus Dalland har med ’Jordbundet’ fra sidste år skrevet sig ind på landbrugets historie og virke og ladet landmændene selv komme til orde. Theis Ørntoft har med samtidsromanen ’Jordisk’ skrevet en af mine personlige favoritter fra sidste år, en fortælling om forbindelser mellem mennesker, tid og jord. Sidst, men ikke mindst, sætter vi med Signe Wenneberg igen debatten om bæredygtighed, klima og bud på andre måder at være her på Jorden på programmet. Og så er hun lokal!”  Udtaler arrangør Jesper Kemp.

Forrige
Forrige

ALLAN OLSEN, NAJA MARIE AIDT, RIGMOR m.fl.

Næste
Næste

Fire nye navne til næste års festival